Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Πως να μην χάσετε το ζώο σας

Πώς να μην χάσετε το ζώο σας

1.Να φοράτε πάντα ταυτότητα στο σκύλο ή τη γάτα σας,με το κινητό σας τηλέφωνο γραμμένο επάνω.Υπάρχουν βαρελάκια βιδωτά ( ανοιγουν) ,μέχρι και εγχάρακτες επιγραφές ( το συνιστουμε).
Αν την καταστρέφει ή τη χάνει,αγοράστε μια κοντή,να μην τη φτάνει με το στόμα του ή ράψτε το κατά μήκος του κολλάρου.Μπορείτε να γράψετε στο κολλάρο ,με μαρκαδόρο,το τηλέφωνο σας.
2.Βάλτε ηλεκτρονική ταυτότητα(microchip) στο ζώο σας και σιγουρέψτε ότι έχει καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων του Κτηνιατρικού Συλλόγου.

3.Αν έχετε κήπο φροντίστε να κλέισετε τυχόν ανοίγματα ή τρύπες στο φράχτη και όποιο άλλο σημείο απ'όπου μπορεί να φύγει το ζώο,με συρματόπλεγμα.( ειδικη περιφραξη για γατες)

4.Στειρώστε τα ζώα σας.Τα αρσενικά -θυληκά,έχουν ανυπέρβλητες τάσεις φυγής για ζευγάρωμα .Οι ικανότητές τους κατα την αναπαραγωγική περίοδο στο σκάψιμο και στο σκαρφάλωμα είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί!

5.Να έχετε πάντα δεμένο με λουρί το σκύλο σας στις βόλτες.Να μην τον αφήνετε να κάνει μόνο του βόλτα,αφήνωντας την αυλόπορτα ανοιχτή.

6.Όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο να έχετε πάντα σε ειδικό κλουβί-υπάρχουν σε πολυκατάστημα νέα πρακτικά που μοιάζουν με σκηνές κάμπινγκ ή δένουμε το ζώο.Πολλά έχουν την τάση να πηδούν από το αυτοκίνητο!Όταν κανετε στάση,να τον κατεβάζετε πάντα με λουρί για βόλτα.

7.Πρωτοχρονιά & Ανάσταση,να έχετε τα ζώα σε ασφαλή χώρο,καθώς τα βαρελότα τα τρομάζουν και τα κάνουν να το βάζουν στα πόδια.
Αν ρίξετε μια ματιά στα αντίστοιχα site θα εκπλαγείτε από το πόσα ζώα χάθηκαν ,μόνο το Πάσχα!

8.Καλό θα ήταν να μην εμπιστεύεστε τα ζώα σας σε άλλους,όταν φεύγετε για διακοπές.Προσπαθήστε να επιλέξετε έμπειρο άτομο για να το φροντίζει,αν δεν μπορείτε να το πάρετε μαζί.( Υπαρχουν και γατονταντάδες πια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου