Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Προστασία από την καλοκαιρινή ζέστη

Το καλοκαίρι είναι εδώ και αυτό σημαίνει υπαίθρια διασκέδαση--αλλά η ζέστη της ημέρας μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία του σκύλου σας. Τα σκυλιά έχουν υψηλότερη εσωτερική θερμοκρασία από τους ανθρώπους και μπορούν να ζεσταθούν πολύ γρήγορα. Οι υπαίθριες δραστηριότητες μπορούν να είναι διασκέδαση που μοιράζεστε με το σκυλί σας αλλά θυμηθείτε να το προστατεύσετε από τη θερινή θερμότητα. Εάν εσείς δεν είστε προσεκτικοί, το σκυλί σας θα μπορούσε να πάθει θερμοπληξία. Μερικά βήματα για να προστατέψετε το σκυλί σας από τη ζέστη του καλοκαιριού:

1. Αφήστε το σκυλί σας στο σπίτι, όχι στο αυτοκίνητο. Περισσότερα σκυλιά πεθαίνουν από θερμοπληξία σε σταθμευμένα αυτοκίνητα απ'ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. Το αυτοκίνητο γίνεται πάρα πολύ καυτό--ακόμα κι αν αφήνετε το σκυλί σας μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα.

2. Άσκηση στους πιο δροσερούς χρόνους της ημέρας. Στους ανθρώπους αρέσει να ασκούνται με τα σκυλιά τους και συχνά σκέφτονται ότι ένα σκυλί δεν έχει κανένα πρόβλημα και μπορεί να χειρίζεται τη θερμότητα. Αυτό δεν ισχύει. Ο κίνδυνος θερμοπληξίας μπορεί να μειωθεί με το τρέξιμο το πρωινό ή αργά το απόγευμα που η θερμοκρασία έχει πέσει. Επίσης αποφύγετε το καυτό πεζοδρόμιο, το οποίο μπορεί να κάψει τα μαξιλάρια των ποδιών του σκυλιού σας.

3. Ενυδατώστε το σκυλί σας. Πάντα να έχετε μαζί σας νερό για το σκυλί και ένα κύπελλο νερού.

4. Τυλίξτε το σκυλί σας! Το τύλιγμα ενός δροσερού μαντιλιού γύρω από το λαιμό του σκύλου το βοηθάει να παραμείνει δροσερό και μειώνει τον κίνδυνο θερμοπληξίας!

5. Βουρτσίστε το σκυλί σας. Το βούρτσισμα του σκυλιού σας βοηθάει ειδικά εάν έχει πυκνό τρίχωμα.

6. Διατηρείστε το σκυλί σας δροσερό. Κατά τη διάρκεια των καυτών χρόνων της ημέρας, κρατήστε το σκυλί σας σε δροσερό περιβάλλον. Παρέχετε στο σκυλί άφθονο νερού. Σιγουρευτείτε ότι υπάρχει πάντα μια φρέσκια, δροσερή παροχή νερού διαθέσιμη για το κατοικίδιο ζώο σας στο σπίτι.

7. Προστατεύστε τη μύτη του. Εάν πρόκειται να είστε έξω στον ήλιο με το σκυλί σας, βάλτε αντηλιακό στη μύτη του. Είναι ένα μέρος του σώματος που δεν προστατεύεται από την τρίχα και είναι πολύ ευαίσθητο στο ηλιακό έγκαυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου