Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κακοποίηση σκυλιών

Λίγα λόγια για το μαρτύριο χωρίς τέλος που βιώνουν τα αθώα τετράποδα...

 Πολύ συχνά θα ακούσουμε για περιστατικά κακοποίησης σκυλιών..Κάποιες φορές μάλιστα, μπορεί να έχουμε γίνει μάρτυρες αυτής της βαναυσότητας του ανθρώπου πάνω σε αθώα πλάσματα. Παρά τα διάφορα μέτρα που λαμβάνονται κατά καιρούς για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, αυτό που νιώθει κανείς είναι ότι έχει λάβει την μορφή χιονοστιβάδας, την οποία κανείς δεν μπορεί να σταματήσει.
Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται στο άκουσμα τέτοιων θλιβερών γεγονότων "σε τι κόσμο ζούμε;", "γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο κακοί;", "πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει ένα αθώο τετράποδο που να δικαιολογεί μια τέτοια αντιμετώπιση;" και άλλα τέτοια συναφή.....Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος, ακολουθούν ενδεικτικά κάποια στοιχεία :

Παρατηρείται ότι οι μικρότερες ηλικίες και ειδικά οι ηλικιακές κατηγορίες 18-24 ετών και 25-34 ετών εμφανίζουν ποσοστά σαφώς υψηλότερα του μέσου όρου. Η άποψη ότι πράξεις βασανισμού και δηλητηρίασης αποτελούν εγκληματική ενέργεια συγκεντρώνουν ποσοστά 79% για την ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών και ποσοστό 83% για την ηλικιακή κατηγορία 25-34 ετών έναντι του ποσοστού 75% που εμφανίζει ο γενικός πληθυσμός.   Παρατηρείται επίσης ότι η άποψη περί της αδιαφορίας των αρχών και διόγκωσης του αριθμού των αδέσποτων δεν επηρεάζεται από την ηλικία. Tο τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά περιστατικά κακοποίησης ζώων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύοντας το πόσο απάνθρωπος μπορεί να γίνει ένας συμπολίτης μας και προκαλώντας τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης.Βάσει εκτιμήσεων, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, τα αδέσποτα φτάνουν το 1,5 εκατομμύρια, ενώ μόνο στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν περισσότερα από 220.000.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, έχουν κινητοποιηθεί το τελευταίο διάστημα πλήθος φιλοζωικών οργανώσεων, βουλευτές με επερωτήσεις τους στο κοινοβούλιο, χωρίς κανένα ανίκρυσμα ωστόσο. Μάλιστα, υπάρχουν φήμες περί επιβολής πολύ αυστηρών ποινών σε όσους ασελγούν πάνω σε ανυπεράσπιστα τετράποδα, περί εισαγωγής αντίστοιχων μαθημάτων στα σχολεία... Όσο αυστηρές ποινές και να επιβληθούν, όσο "σκληρό" κι αν γίνει το νομικό πλαίσιο, το φαινόμενο αυτό δεν πρόκειται να εξαλειφθεί αν δεν ανατραπεί το σύστημα που έχει στον πυρήνα του την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σύστημα που αλλοτριώνει συνειδήσεις, το σύστημα εν τέλει που οδηγεί αδύναμους ανθρώπους να επιδεικνύουν την "δύναμή" τους σε ανυπεράσπιστα τετράποδα.

 Μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν οι άνθρωποι να κατανοήσουν το μέγεθος της αγάπης που μπορούν να λάβουν από ένα τετράποδο, μόνο έτσι τα ίδια τα "βασανισμένα" τετράποδα θα ζουν ανάμεσά μας, ευτυχισμένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου